; mysql_query('set names latin2;'); ?> $ret=true; } return $ret; } ?> CroSki.hr - Hrvatski skija?i savez - Croatian Ski Association
   
30/10/2014 - 18:27


Pozadina za vaš desktop
FIS Ski Federation

Croatian Olympic Comittee
Bansko (BUL), 27.02.2011.
FIS Svjetski kup, slalom (skijaši):
Ivica odustao u 1. vožnji, Natko tijesno bez 2. vožnje

Ivica Kostelić odustao je u prvoj vožnji, Natko Zrnčić-Dim za devet stotinki sekunde ostao bez druge vožnje današnjeg slaloma Banskog. Mario Matt pobjednik utrke, Reinfired Herbst drugi, Jean-Baptiste Grange treći.

Današnji slalom Svjetskog kupa u Banskom nije donio previše zadovoljstva iz hrvatskog kuta gledanja.

Ivica Kostelić sa startnim je brojem 5 odustao u prvoj vožnji. I to nakon najboljeg prvog prolaza na stazi, čini se kao posljedica ranog oštećenja rubnika skije u vožnji. A koje mu je onemogućilo kontrolu skije na pravi način kako je vožnja odmicala te je u konačnici rezultiralo pogreškom i odustajanjem. Dok je Natko Zrnčić-Dim sa startnim brojem 62 još jednom ove sezone stigao sasvim blizu društvu najboljih 30 slalomaša koji osiguravaju nastup i u drugoj vožnji. No 'ples stotinki' još jednom nije bio na strani skijaša iz Zagreba. Uz ovoga puta devet stotinki sekunde koliko je Natka odijelilo od 30. pozicije poretka nakon prve slalomske vožnje.

"Od samog početka, kad su mi i počeli problemi 'zapinjanja' u zavoju, shvatio sam da nešto nije u redu, i to se pokazalo točno.

Skija je negdje nakon starta zahvatila kamen, i rubnik se oštetio u dužini 15 cm, te skija jednostavno nije više držala. šteta, tu nisam mogao ništa, skija se čudno ponašala, i 'popuštala' je u zavoju, pa sam dolazio sve bliže 'kolcu' i 'haklao' jer nisam mogao držati liniju.

Dobro je da još imam slalomsku i ukupnu prednost, i tu ću prednost braniti u Kranjskoj Gori.

Koljeno, i općenito cijela desna noga, nisu baš najbolje. Boli me, i možda je u 70% funkcionalnosti. Svakodnevno se radi terapija po dva puta, ali kako imam nekoliko problema nije jednostavno, i teško je to riješiti, pogotovo jer se na koljeno nadovezalo i istegnuće mišića popliteusa.

Nakon injekcije u Bad Ragazu, utorak je dan odmora, a u srijedu opet slijedi trening"
, izjavio je nakon utrke Ivica Kostelić.

Natko Zrnčić Dim:

"Baš šteta, opet za malo stotinki nisam uspio! Ove i prošle godine se to dogodilo već i ne znam koliko puta.

Nisam ljut na sebe, očito moram još više trenirati. Staza je bila već 'razbijena', s tvrdim rupama, što je malo otežavalo skijanje, ali nije bilo prestrašno. U Kranjskoj Gori mora biti bolje"
.

Velikog razloga za zadovoljstvo danas u Banskom imaju Austrijanci. Koji su nakon dužeg vremena iznova proslavili jednu '1-2' mušku slalomsku pobjedu.

Slast pobjede na nekom od slaloma FIS Svjetskog kupa nakon gotovo pune dvije godine, i Area u ožujku 2009., iznova je po 12. puta u karijeri osjetio Mario Matt. Najbrži i nakon prve vožnje, Matt je u konačnici odskijao vrijeme 1:50.35. Uz svega 4 stotinke sekunde prednosti u odnosu na drugoplasiranog sunarodnjaka Reinfrieda Herbsta te 48 stotinki sekunde prednosti u odnosu na trećeplasiranog Jean-Baptiste Grangea.

Tik do podija utrke danas je ostao Felix Neureuther iz Njemačke. A današnje potpuno zadovoljstvo Austrijanaca slalomom u Banskom upotpunio je uz sedmo mjesto završnog poretka utrke i Manfred Pranger.

Trećim mjestom na današnjoj utrci, u ukupnom poretku slalomaša u FIS Svjetskom kupu Jean-Baptiste Grange Ivici Kosteliću približio se na zaostatak od 36 bodova (478 - 442 boda). I potpuno učinio zanimljivom slalomsku završnicu sezone, uz još dva preostala slaloma do kraja sezone - onaj idućeg vikenda u Kranjskoj Gori te onaj na završnici Svjetskog kupa u švicarskom Lenzerheideu. Andre Myhrer od moguće borbe s Ivicom i Grangeom za mali slalomski Kristalni globus oprostio se faktički današnjim odustajanjem u drugoj vožnji, nakon odličnog trećeg vremena prve vožnje. I njegov zaostatak za Ivicom samo je još matematički nadoknadiv (145 bodova zaostatka).

U ukupnom poretku Svjetskog kupa današnji dan nije donio nikakvu promjenu u vrhu. Ivica Kostelić put Kranjske Gore odlazi sa 569 bodova prednosti u odnosu na Dider Cuchea te 581 bod prednosti u odnosu na Aksela Lunda Svindala.

Slijedećeg vikenda u sklopu 'Pokala Vitranc' u Kranjskoj Gori voze se po jedan veleslalom i slalom.

Cjeloviti rezultati utrke>>
Ivica Kostelic official website
Janica Kostelic official website
CroSki kup
Vip Snow Queen Trophy

Skijanje.hr - Hrvatski ski/board magazinStop nasilju na sportskim terenima

Copyright © CroSki /Hrvatski skijaški savez 2002-2014 | Tekstualno uređuje magazin Skijanje.hr