; mysql_query('set names latin2;'); ?> $ret=true; } return $ret; } ?> CroSki.hr - Hrvatski skija?i savez - Croatian Ski Association
   
25/10/2014 - 06:13


Pozadina za vaš desktop
FIS Ski Federation

Croatian Olympic Comittee
Garmisch-Partenkirchen (GER), 17.02.2011.
FIS Svjetsko prvenstvo, veleslalom (skijašice):
Maze za slovensko zlato, Sofija 43.

Tina Maze nova je svjetska prvakinja u veleslalomu. Sofija Novoselić 43., Tea Palić tijesno bez kvalifikacije za drugu vožnju.

Sjajnu izvedbu prikazala je danas Tina Maze na utrci ženskog veleslaloma FIS Svjetskog prvnestva u Garmisch-Partenkirchenu.

Odgoda starta utrke od točno dva sata zbog magle, i start u 12:00 umjesto u 10:00 h, nikako danas nije bila dobra stvar za mlade skijašice, nenavikle nužno još na takve promjene planiranog bioritma natjecanja. No za one iskusnije puno je to povoljnija situacija.

Upravo to pokazalo se i na primjeru Tine Maze. Iskoristivši sjajno startni broj 1 u prvoj vožnji, Tina je odmah postavila za sve neuhvatljivo vrijeme 1:07.05.

A krenuvši, od najboljih 30, posljednja iz startne kućice u drugoj vožnji uspjela je doskijati do najbržeg zbrojenog vremena dviju vožnji 2:20.54. Uz svega 9 stotinki sekunde prednosti u odnosu na mladu Talijanku Federicu Brignone. Te 48 stotinki sekunde zbrojenog vremena prednosti u odnosu na senzacionalnu Tessu Worley, koja je do veleslalomske bronce danas ipak stigla s 19. (!) pozicije nakon prve vožnje.

Nastup u drugoj vožnji veleslaloma Svjetskog prvenstva u Garmisch-Partenkirchenu plasmanom na 48. poziciju prve vožnje izborila je Sofija Novoselić. Te je u konačnici utrku završila na 43. poziciji, uz 10.04 sekunde zbrojenog zaostatka u odnosu na Tinu Maze.

Tea Palić ostala je tik do kvalifikacije za drugu vožnju, na 61. poziciji završnog poretka prve vožnje.

Sutra veleslalom voze skijaši. Uz nastupe Ivice Kostelića, Natka Zrnčić-Dima te Tina Širokog i Sebastiana Brigovića, koji su si nastup sutra osigurali današnjim drugim odnosno osmim mjestom kvalifikacijske veleslalomske utrke.

Cjeloviti rezultati utrke>>
Ivica Kostelic official website
Janica Kostelic official website
CroSki kup
Vip Snow Queen Trophy

Skijanje.hr - Hrvatski ski/board magazinStop nasilju na sportskim terenima

Copyright © CroSki /Hrvatski skijaški savez 2002-2014 | Tekstualno uređuje magazin Skijanje.hr